Alergener

1. Glutenholdig korn (a)hvete,(b)rug,(c)bygg, (d)havre, spelt, korasanhvete og liknende) og produkter framstillt av glutenholdige korn.
   
2. Skaldyr og produkter framstilt av skaldyr.
   
3. Egg og produkter framstilt av egg.
   
4. Fisk og produkter framstilt av fisk.
   
5. Peanøtter og prdukter framstilt av peanøtter.
   
6. Soya og produkter framstilt av soya.
   
7. Melk og produkter framstilt av melk (herunder laktose).
   
8. Nøtter (a)mandel,(b)hasselnøtt,(c)valnøtt, (d)cashewnøtt,(e)pekannøtt,(f)pistaslenøtt, (g)macadamianøtt/australiannøtt og produkter framstilt av nøtter.
   
9. Selleri og produkter framstilt av selleri.
   
10. Sennep og produkter framstilt av sennap.
   
11. Sesamfrø og produkter framstilt av sesamfrø.
   
12. Svoveldiokid og sulfitt i konsentrasjoner på mer
enn 10 mg/kg eller 10 mg/l, uttrykt som SO2.
   
13. Lupin og produkter framstilt av lupin.
   
14. Bløtdyr og produkter framstilt av bløtdyr.